Φρέσκα σαλιγκάρια

Ανάλογα τη χώρα και την περιοχή καταναλώνονται διαφορετικά είδη σαλιγκαριών.

Η Fereikos διαθέτει όλα τα παρακάτω είδη καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Για τις κλασσικές γαλλικές συνταγές προτιμήστε τα Helix Pomatia, τα Helix Lucorum ή τα Helix Aspersa Maxima.

Στις Μεσογειακές συνταγές έχουν την τιμητική τους τα Helix Aspersa Müller ή τα Eobania Vermiculata.

Το Helix Aspersa Müller είναι το κυριότερο είδος που εκτρέφεται από ελληνικά εκτροφεία ολοκληρωμένου βιολογικού κύκλου όπου έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος στο έδαφος και στο νερό.

Τα σαλιγκάρια τρέφονται αποκλειστικά με φυτά και ζουν σε φυσικό, αλλά ελεγχόμενο περιβάλλον.

Όποιο είδος κι αν επιλέξετε είναι καθαρισμένο, στεγνωμένο, διαλεγμένο προσεκτικά ανά μέγεθος σε αεριζόμενα διχτάκια και ασφαλές καθώς συνοδεύεται από κτηνιατρική πιστοποίηση.

 

Διατροφική αξία

Nutrition BEEF POULTRY FISH SNAILS
Calories (per 100g of product) 163 120 70 60-80
Proteins (%) 22,5 8,5 15 13,5
Fats (%) 11,5 12 1,5 0,5-0,8
Water (%) 72 70,6 81 83,8
Others (%) 0,9 0,8 2,5 1,9
Κατηγορίες: ,