ΚΟΚΚΙΝΟΒΡΑΧΟΣ 2008

BRAND NAME: ΚΟΚΚΙΝΟΒΡΑΧΟΣ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: ΚΤΗΜΑ ΡΑΠΤΗ
ΟΙΝΟΛΟΓΟΣ: ΕΛΕΝΑ ΡΑΠΤΗ
ΠΕΡΙΟΧΗ: ΛΕΟΝΤΙΟ ΝΕΜΕΑ
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ: 310m ΘΕΣΗ ΠΟΤΑΜΙ, 330m ΘΕΣΗ ΓΕΦΥΡΑ 350m ΘΕΣΗ ΚΑΜΙΝΙ
ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: CABERNET SAUVIGNON-MERLOT
ΕΔΑΦΟΣ: ΑΡΓΙΛΟΠΗΛΩΔΕΣ
ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ: ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΜΕ ΖΕΣΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΗΠΙΟΥΣ ΧΕΙΜΩΝΕΣ
ΤΡΥΓΟΣ: MERLOT: 28/8 CABERNET SAUVIGNON : 15/09
ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ: 13,5%
ΥΠΟΛΟΙΜΑΤΙΚΑ ΣΑΚΧΑΡΑ: 1,5 gr/lit
ΟΛΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ: 5.3 gr/lit  Τρυγικό οξύ
ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ: ΤΥΠΙΚΗ ΕΡΥΘΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ, ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΕΚΧΥΛΙΣΗ ΓΙΑ 10-15 ΜΕΡΕΣ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 20-30 ̊C. 10 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑΖΥΜΩΤΙΚΗ ΕΚΧΥΛΙΣΗ. ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΓΙΑ 12 ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΔΡΥΙΝΑ ΒΑΡΕΛΙΑ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΦΙΑΛΗ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: ΕΝΤΟΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ, ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ. ΠΛΟΥΣΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟ ΣΩΜΑ.
ΒΡΑΒΕΙΑ: BRONZE METAL DECANTER 2010 – SILVER METAL CABERNET & MERLOT INSTISSIMI CONSORZIO TUTELA VALCALEPIO – “PREMIO DELLA STAMPA” CABERNET & MERLOT INSTISSIMI CONSORZIO TUTELA VALCALEPIO


Περιγραφή

ΚΤΗΜΑ ΡΑΠΤΗ

Με αφετηρία το Λεόντιο Νεμέας ξεκινά η ιστορία της Οικογενειακής επιχείρησης Ράπτη. Ο εμπνευστής και ιδρυτής της, Γεώργιος Ράπτης, μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αντιφυλλοξηρικής αμπέλου, πριν από 30 χρόνια έθεσε τις βάσεις της επιχειρηματικής του φιλοσοφίας με κύριο άξονα, τον σταθερό προσανατολισμό στην ποιότητα και την διάθεση του καλύτερου πολλαπλασια­στικού υλικού Αμερικάνικων αντιφυλλοξηρικών μοσχευμάτων στην αγορά. Με αυτές τις αρχές δημιουργεί φυτώρια αμπέλου που υπήρξαν από τα πρώτα στον Ελλαδικό χώρο με επιτυχημένη πορεία. Σήμερα, την σκυτάλη έχει πάρει η δεύτερη γενιά της οικογένειας Ράπτη, η οποία διατηρεί ζωντανό το όραμα του ιδρυτή της. Σε σύγχρονες ιδιόκτητες εγκατα­στάσεις 2.000 τ.μ., με σχεδιασμό επέκτασης και πολύτιμο συμπαραστάτη την πολυετή πείρα του ιδρυτή της, συνεχίζει να δημιουργεί μοσχεύματα αμπέλου άριστης ποιότητας. Έχοντας όμως σαν κύριο στόχο την συνεχή αναβάθμιση και εξέλιξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, το έτος 1998 η Οικογένεια Ράπτη αποφασίζει να εκμεταλλευτεί τις ιδιόκτητες εκτάσεις αμπελώνων, 100 περίπου στρεμμάτων που διαθέτει και επεκτείνει την επιχείρηση ιδρύοντας Οινοποιείο με προηγμένης τεχνολογίας οινολογικό εξοπλισμό. Με συνεχείς προσπάθειες, υπομονή και αφοσίωση, όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε να δημιουργήσει κρασιά εξαιρετικής ποιότητας που τα καθιστούν στην αγορά …μοναδικά!!! Γεγονός που πιστοποιείται από τις επαναλαμβανόμενες διακρίσεις τους σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνου.