ΝΕΜΕΑ 2010/2012

BRAND NAME: ΚΤΗΜΑ ΡΑΠΤΗ – NEMEA – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: ΚΤΗΜΑ ΡΑΠΤΗ
ΟΙΝΟΛΟΓΟΣ: ΟΙΝΟΑΝΑΛΥΣΗ
ΠΕΡΙΟΧΗ: ΛΕΟΝΤΙΟ ΝΕΜΕΑ
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ: 320m ΚΕΦΑΛΑΡΙ, 300m ΠΛΑΚΑ ΛΕΟΝΤΙΟ ΝΕΜΕΑΣ
ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: ΑΓΙΩΡΓΗΤΙΚΟ
ΕΔΑΦΟΣ: ΑΡΓΙΛΟΠΗΛΩΔΕΣ
ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ: ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΜΕ ΖΕΣΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΗΠΙΟΥΣ ΧΕΙΜΩΝΕΣ
ΤΡΥΓΟΣ: 23/09
ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ: 14,5%
ΥΠΟΛΟΙΜΑΤΙΚΑ ΣΑΚΧΑΡΑ: 1,9 gr/lit
ΟΛΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ: 5.8 gr/lit  Τρυγικό οξύ
ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ: ΠΡΟΖΥΜΩΤΙΚΗ ΕΚΧΥΛΙΣΗ 3 ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟΥΣ 8°C,ΖΥΜΩΣΗ ΣΕ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟΥΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΕΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ(18-30 °C), ΜΕΤΑΖΥΜΩΤΙΚΗ ΕΚΧΥΛΙΣΗ 15 ΗΜΕΡΩΝ, ΩΡΙΜΑΝΣΗ 18 ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΔΡΥΙΝΑ ΒΑΡΕΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΩΣΗ 6 ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΦΙΑΛΗ.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ, ΑΡΩΜΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ, ΒΙΟΛΕΤΑΣ, ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ & ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ, ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ, ΒΕΛΟΥΔΙΝΕΣ ΤΑΝΝΙΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΕΠΙΓΕΥΣΗ.


Περιγραφή

Περιγραφή

ΚΤΗΜΑ ΡΑΠΤΗ

Με αφετηρία το Λεόντιο Νεμέας ξεκινά η ιστορία της Οικογενειακής επιχείρησης Ράπτη. Ο εμπνευστής και ιδρυτής της, Γεώργιος Ράπτης, μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αντιφυλλοξηρικής αμπέλου, πριν από 30 χρόνια έθεσε τις βάσεις της επιχειρηματικής του φιλοσοφίας με κύριο άξονα, τον σταθερό προσανατολισμό στην ποιότητα και την διάθεση του καλύτερου πολλαπλασια­στικού υλικού Αμερικάνικων αντιφυλλοξηρικών μοσχευμάτων στην αγορά. Με αυτές τις αρχές δημιουργεί φυτώρια αμπέλου που υπήρξαν από τα πρώτα στον Ελλαδικό χώρο με επιτυχημένη πορεία. Σήμερα, την σκυτάλη έχει πάρει η δεύτερη γενιά της οικογένειας Ράπτη, η οποία διατηρεί ζωντανό το όραμα του ιδρυτή της. Σε σύγχρονες ιδιόκτητες εγκατα­στάσεις 2.000 τ.μ., με σχεδιασμό επέκτασης και πολύτιμο συμπαραστάτη την πολυετή πείρα του ιδρυτή της, συνεχίζει να δημιουργεί μοσχεύματα αμπέλου άριστης ποιότητας. Έχοντας όμως σαν κύριο στόχο την συνεχή αναβάθμιση και εξέλιξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, το έτος 1998 η Οικογένεια Ράπτη αποφασίζει να εκμεταλλευτεί τις ιδιόκτητες εκτάσεις αμπελώνων, 100 περίπου στρεμμάτων που διαθέτει και επεκτείνει την επιχείρηση ιδρύοντας Οινοποιείο με προηγμένης τεχνολογίας οινολογικό εξοπλισμό. Με συνεχείς προσπάθειες, υπομονή και αφοσίωση, όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε να δημιουργήσει κρασιά εξαιρετικής ποιότητας που τα καθιστούν στην αγορά …μοναδικά!!! Γεγονός που πιστοποιείται από τις επαναλαμβανόμενες διακρίσεις τους σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνου.