Ροδάκινα

Διαλεχτά Ελληνικά Ροδάκινα!

rodakina_product_img

Περιγραφή Προϊόντος
Το ροδάκινο Νάουσας είναι ένα από τα λίγα προϊόντα στην Ελλάδα που είναι Π.Ο.Π, έχει δηλαδή προστατευόμενη ονομασία προέλευσης. Λόγω των εξαιρετικών εδαφολογικών συνθηκών στην περιοχή, η ροδακινιά που φυτρώνει στην Νάουσα είναι στα καλύτερα της. Το ροδάκινο είναι ο καρπός της ροδακινιάς.
Η σάρκα είναι χυμώδης, αρωματική με γλυκιά και υπόξινη γεύση. Ο πυρήνας του ροδάκινου (κουκούτσι) είναι μεγάλος κόκκινος με πολλές αυλακώσεις και μένει κολλημένος στη σάρκα ή ξεκολλάει εύκολα. Υπάρχουν αρκετά είδη ροδάκινου που έχουν διαφορές στο σχήμα, στο χρώμα και στη γεύση.
Τα επιτραπέζια ροδάκινα καταναλώνονται νωπά και μαζεύονται από το δέντρο γύρω στη μία εβδομάδα πριν από τη πλήρη ωρίμανση τους.

  • Το ροδάκινο αποτελεί καλή πηγή διαλυτών φυτικών ινών, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της LDL-χοληστερόλης, γι αυτό συστήνεται η συχνή του κατανάλωση.
  • Είναι ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή καθώς προσφέρει λίγες θερμίδες και μεγάλη ποσότητα βιταμινών.
  • Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι το ροδάκινο είναι ένα από τα πλουσιότερα σε νερό, φρούτα, καθώς αποτελείται κατά 89% από νερό. Επομένως ενυδατώνει το σώμα, την επιδερμίδα, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και είναι πολύτιμο για την υγεία και την ομορφιά του δέρματος. Eκτός όμως από τα πολύτιμα συστατικά που προσφέρει στον οργανισμό, χρησιμοποιείται και ως καλλυντικό.
  • Επίσης χάρη στην περιεκτικότητα του σε ιχνοστοιχεία, μέταλλα και βιταμίνες, το ροδάκινο είναι κατάλληλο για όσους έχουν άγχος, υπερένταση και νιώθουν κόπωση. Δρα ως ηρεμιστικό και αγχολυτικό.
  • Λόγω της περιεκτικότητας του σε βιταμίνες, κυρίως C και Ε, προστατεύει από γαστρεντερικές διαταραχές, βοηθάει στην πρόληψη πολλών μορφών καρκίνου, βοηθάει στην αντίσταση του οργανισμού στις ασθένειες, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ είναι καλό διουρητικό και υπακτικό.

Κατηγορία:

Περιγραφή

Περιγραφή

Συγκομιδή

ΠΟΙΚΙΛΙΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ
Queen Crest1 Ιουνίοιυ
May Crest5 Iουνίου
Spring Crest5 Ιουνίου
Spring Bell12 Ιουνίου
Royal Jem18 Ιουνίου
Ruby Rich22 Ιουνίου
Royal Glory28 Ιουνίου
Rich Lady28 Ιουνίου
Maria Bianca1 Ιουλίου
Red Haven20 Ιουλίου
Symphonie25 Ιουλίου
Elegand Lady25 Ιουλίου
Octavia30 Ιουλίου
O' Henry12 Αυγούστου
Gladys2 Σεπτεμβρίου