Σαλάτα φαγόπυρο με ψητές σαρδέλες TRATA
Υλικά
1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων σαρδέλας Αιγαίου Trata on ice (400γρ.)
200 γρ. αλεύρι
300 γρ. φαγόπυρο
1 φύλλο δάφνης
30 γρ. ελαιόλαδο
Για τη σαλάτα:
200 γρ. ντομάτα σε κύβους
1 αγγουράκι, σε κύβους
2 μεγάλες πιπεριές σε κύβους
50 γρ. μαϊντανός
Για τη σάλτσα:
30 γρ. ταχίνι
10 γρ. κρύο νερό
30 γρ. ξίδι από κόκκινο κρασί
30 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας: 30'
Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Ξεπλένουμε το φαγόπυρο και το βάζουμε να βράσει μαζί με το δαφνόφυλλο. Σε 15 περίπου λεπτά θα είναι έτοιμο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Στεγνώνουμε τις σαρδέλες καλά, τις αλατίζουμε και τις περνάμε από το αλεύρι. Τινάζουμε να φύγει το επιπλέον αλεύρι. Λαδώνουμε λίγο ένα ταψάκι, βάζουμε τις σαρδέλες και τις ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά. Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά. Όταν το φαγόπυρο είναι έτοιμο, το ξεπλένουμε να κρυώσει και το ανακατεύουμε με τα λαχανικά και το μαϊντανό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τη σαλάτα. Μοιράζουμε στα πιάτα και σερβίρουμε με τα φιλέτα σαρδέλας στην κορυφή.