

Κωδικός : B01L802U025E
Οι χυλοπίτες φτιάχνονται με αβγά, αλεύρι και γάλα. Συνήθως κόβονται σε μικρά ή ακόμα μικρότερα κομμάτια, όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που τις κάνουν «μακαρουνωτές» και έτσι μοιάζουν με τις ιταλικές ταλιατέλες. Παραδοσιακά, αφού κοπούν απλώνονται σε σεντόνια και μένουν να ξεραθούν για 2-3 μέρες, ανακατεύοντας τες πού και πού. Σήμερα, βέβαια, από τους παρασκευαστές τους χρησιμοποιούνται πιο σύγχρονα μέσα τόσο για την παρασκευή και την κοπή όσο και για την αποξήρανσή τους.
Το προιόν είναι Παραδοσιακό
Προέλευση: Αναγέννηση Σερρών